Borodino

2012
14+
2
3-4 Hours
 

Borodino werd uitgevochten tussen het leger van het Russische rijk en grote leger van Napoleon's op 7 september 1812. De slag eindigde met een Franse overwinning maar strategische nederlaag. De verliezen waren groot aan beide kanten maar de Russen konden hun verliezen snel vervangen. Een week na de veldslag veroverde Napoleon een onverdedigd Moskou, in de hoop vrede te scheppen in het gebied. Helaas voor Napoleon want 4 weken erna werd hij gedwongen om naar huis terug te keren met enorme verliezen.

Deze historische veldslag was vooral bekend door de vele golven van frontale aanvallen van beide zijden. Toch zal dit spel alle opties tonen waaronder enkele mogelijkheden die niet geprobeerd zijn in deze historische slag. De Franse speler heeft verschillende mogelijke lijnen van aanval en de Russische speler moet proberen te anticiperen en tegen te gaan. De tactische interactie van Napoleon zijn infanterie, cavalerie en artillerie wordt ook benadrukt. Met charges door de calvalerie, dit zorgt voor de nodige spanning tijdens het spel.

Bewegingen en gevechten worden geleverd binnen bepaalde gebieden. Het spel wordt gespeeld met het snelle move-move battle systeem wat eerder gespeeld werd in hammer of the scots en Shiloh. Er zijn geen kaarten in dit spel. Spelers activeren leiders om brigades aan te voeren van dezelfde divisies en onderdelen. Het spel is zoals andere spellen van dit Genre voor de echte liefhebber en zeker de moeite waard.

Copyright © 1997 - 2020 Genesis Design, Alle rechten voorbehouden